Category:

Johnny Lindberg har arbetat på Atkins sedan sommaren 2009 i olika roller inom signalområdet. Han inledde sin karriär i branschen 2002 som CAD-konstruktör för att senare vidareutveckla sig som signalprojektör. Sedan tre år tillbaka är han gruppchef för signalteamet i Stockholm och arbetar som teknikansvarig i projekten. Nu söker vi en efterträdare till rollen som gruppchef för signalteamet för att Johnny vill fokusera på det han drivs av.

– Teamet är fantastiskt men jag saknar projektering och tekniken. Som teknikansvarig styr jag resurserna i uppdragen medan gruppchefen leder medarbetarna och gruppen. Personen som tar över efter mig kommer få ett starkt och kompetent team med medarbetare som är engagerade och lösningsorienterade. Vi har tekniken men framför allt en kultur och genuina människor och kollegor som verkligen vill hjälpa varandra! Det utmärker Atkins väldigt mycket, berättar Johnny.

Om rollen som gruppchef för signalteamet

Som gruppchef för signalteamet kommer du vara personalansvarig chef för ett tiotal projektörer och teknikansvariga. Vi tror på att personen stimuleras av chefsrollen och drivs av att skapa resultat tillsammans med medarbetarna i teamet.

– Rollen som gruppchef innebär att dagligen stämma av hur din personal mår och att de har uppdrag de trivs med. Att vara närvarande i sitt ledarskap och lyssna in är viktigt. Den inkluderar även medarbetaransvar med fokus på deras utveckling i form av spännande uppdrag och utbildningar. Teamet på 10 personer är väldigt bra och vi har riktigt roligt tillsammans. Det är högt i tak och vi har en skämtsam jargong, samtidigt som vi har ambitiösa målsättningar, berättar Johnny.

Nationella järnvägsprojekt

Teknikområdet Signal är en nationell organisation vilket innebär ett samarbete med vår andra gruppchef som sitter i södra Sverige. Tillsammans ingår de två gruppcheferna i ledningsgruppen för avdelningen Järnvägssystem i vårt affärsområde Järnväg. Atkins Sverige är en del av en global organisation samtidigt som vi verkar lokalt och jobbar med svenska kunder.

– Vi har mellan 25 och 30 projekt som löper parallellt och det gäller att ta hand om de utmaningar som dyker upp längs vägen. Att allokera resurser från det ena till det andra. Det är ett snabbt tempo och ett pusslande för att ta hänsyn till leveranser och möjliga utmaningar i alla uppdrag. Vi stöttar varandra i teamet och ledningsgruppen och löser det som dyker upp tillsammans, avslutar Johnny.

Tillsammans skapar vi framtiden – sök tjänsten som gruppchef för signalteamet i Stockholm. Klicka här för att läsa mer och söka tjänsten!