Efter en karriärutveckling från BIM-projektör till BIM-samordnare på Atkins var Edgar Axelsson redo att testa sina vingar på annat håll. Efter en tid återvände han till oss och vi är glada över att ha honom tillbaka!

– Jag sökte mig vidare för att pusha mig själv och mina kunskaper lite till, men jag kände snabbt att jag ville tillbaka till järnvägsspåret och Atkins. Jag är lite av en tågnörd faktiskt! Det i kombination med min upplevelse av företaget fick mig att vilja komma tillbaka. Företagets slogan “Bättre tillsammans” är samma taktik som jag har och jag har bara gott att säga om företaget, inleder Edgar.

Rollen som BIM-samordnare

Edgar är utbildad civilingenjör inom medieteknik och har ett omfattande intresse för 3D-utveckling och design. Idag innehar han rollen som BIM-samordnare och arbetar med allt från 3D-modeller och 3D-modellering till samordningsmodeller.

– Vi tar 2D-ritningar och skapar 3D-modeller utifrån det, vilket leder till att vi kan spara kostnader under byggnationerna. I min roll ser jag till så att det byggs på en bra och hållbar standard. Jag har en väldigt bra grupp av medarbetare och det är en kompetensrik miljö. Jag har jobbat 2,5 år totalt på företaget och har fått lära mig jättemycket av mina kollegor!, berättar Edgar.

Berätta mer om rollen och ditt arbete!

– Rollen är tekniskt utmanande och det gäller att kunna lite om det mesta inom järnväg. Det är viktigt att förstå alla teknikslag och hur de fungerar för att lyckas i mitt arbete. Jag har ambitiösa chefer som pushar och utmanar mig på rätt sätt, det gör att jag kan komma till Atkins varje dag och känna mig trygg, glad och att jag utvecklas.

Berätta om arbetsmiljön!

– Atkins erbjuder flexibilitet, bra villkor och ett omfattande nätverk. Det finns möjlighet att arbeta på våra olika kontor eller hemifrån. Det är varierande projekt – jag har jobbat i svenska och norska projekt hittills och härnäst väntar ett engelskt projekt. Det finns även möjlighet att jobba utomlands om det skulle vara av intresse. Det är en perfekt arbetsplats och jag är glad över att vara tillbaka.

Avslutningsvis, berätta om ditt bästa minne från Atkins hittills!

– Jag har många, men grillningen i Vinslöv hamnar i toppen. Det var en härlig stämning och den gången skapade vi en Atkins-låt tillsammans!