Johan Peetz har en ingenjörsutbildning i ryggen och har arbetat på konsultbolag inom branschen sedan 1997. Med sin gedigna erfarenhet har han bidragit till både sin grupp och företagets utveckling. Han har varit högst delaktig i att bygga upp Atkins kontor i Helsingborg där han startade som gruppchef för väg, gata samt vatten och avlopp (VA) 2009. 2013 blev han regionchef och en del av ledningsgruppen. 2018 valde han att utvecklas på annat håll för att sedan återvända till Atkins som såväl kontorschef som gruppchef för en renodlad VA-grupp.

– Det kändes som att komma hem igen när jag kom tillbaka till Atkins. Min tidigare chef Björn ringde och berättade att de stod inför en spännande resa och den vill jag gärna fortsätta vara en del av, inleder Johan.

Specialiserad inom VA

Johans teknikintresse sträcker sig tillbaka till barnsben och det har genom åren utvecklats i kombination med samhällsfrågor, nyskapande och hållbarhet. Under sina år i branschen har han bland annat bott i Libyen och arbetat med utredningar kring landets expandering, rent VA-tekniskt. Han har gått från att vara en VA-ingenjör som ritar och dimensionerar till uppdragsledare och gruppchef inom VA.

– Det är stimulerande att få vara med och både påverka och bidra i tidigt skede, för att sedan se när projekt blir verkliga entreprenader och färdigbyggda projekt. Min inriktning har varit VA genom åren, och där finns spännande utmaningar med att till exempel hitta hållbara dagvattenlösningar i en tid med extrem nederbörd, och att säkra upp framtiden med sanering av vårt befintliga ledningssystem i marken, berättar Johan.

Om rollen som gruppchef för VA

Johan ansvarar för en renodlad VA-grupp som består av medarbetare i Malmö och Helsingborg. Han betonar vikten av att måna om personalen genom att vara lyhörd, öppna upp för diskussioner och hjälpas åt.

– Rollen som ledare passar mig bra då jag vissa dagar kan snöa in mig på teknik och andra dagar arbeta mer med mjuka parametrar. Vi arbetar tekniskt med ledningar i marken men det handlar om människor och kommunikation för att komma fram till ett resultat. Jag får vara med om att skapa och ta hem nya affärer, arbeta övergripande med tekniken i våra projekt, samt leda och utveckla medarbetare och skapa en gruppdynamik. Sistnämnda är A och O för att klara de komplexa frågor som kan dyka upp och på Atkins har vi olika kompetenser som knyts samman. Vi hjälps åt och tar stöd av varandra, vi är bäst tillsammans, berättar Johan.

Johan, berätta om ditt bästa minne från tiden på Atkins hittills

– Oj! Efter ca 10 år på Atkins har jag såklart massa bra minnen. Jag blir väldigt tillfredsställd när vi levererar projekt som leder till nöjda kunder. Eftersom jag gillar individerna bakom våra projekt får jag ändå säga att mina bästa minnen är alla de intervjuer och rekryteringar jag gjort genom åren. Det har gett mig mycket förståelse, kunskap och glädje att få lära känna personer och utbyta tankar och idéer. Några av alla dessa härliga intervjuer har ju dessutom resulterat i att vi är det gäng vi är idag!

Vad särskiljer Atkins från andra aktörer?

– Vi är ”det lilla företaget i det stora”, vilket jag menar innebär att man har både chans och möjlighet att vara med och påverka i en snabbfotad verksamhet. Man har nära väg till beslut, och det finns en flexibilitet. Vi har eget ansvar, samtidigt hjälps vi åt kring utmaningar. Det är såklart också alla medarbetare som jobbar här idag, och gärna framöver, som skapar vår kultur!

Tillsammans skapar vi framtiden 
Vi söker en Gruppchef VA (Göteborg). Klicka här för att läsa mer och söka tjänsten!

Vi söker en Uppdragsledare VA (Malmö eller Helsingborg). Klicka här för att läsa mer och söka tjänsten!