Category:

Rhys Davies, SNC-Lavalins Atkins nya globala chef för digital tillgångsförvaltning (DAM) blev under veckan inbjuden till Sverige för att under lunchseminariet Top-Floor, ge oss en inblick i vad som händer inom det spännande området tillgångs/fordonsförvaltning världen över. Målet med det återkommande Top-Floor är att skapa en plattform för att diskutera viktiga frågor med inbjudna gäster från järnvägsbranschen.

rhys_davies_webb

Detta året ville vi fokusera på den allt snabbare digitaliseringen inom järnvägen i Sverige och hur den hänger ihop med ISO 55000 och DAM.

Rhys som var ordförande i kommittén som tog fram ISO 55000 standarden, anses som en ledande expert på området DAM. På ett engagerande vis gav Rhys många insikter under sitt föredrag utan att ge enkla svar, istället fokuserades han på att förstå Asset Management – som en både tekniskt och kreativt svår balansgång för att hantera sina tillgångar för att få ut olika värden. Den efterföljande panelen följde upp några av resonemangen med en intressant diskussion efter att även SNC-Lavalins svenska experter, Igor Tegeltija och Johan Florén tog upp två svenska exempel på hur vi arbetat inom DAM.

Top-Floor eventet hölls av SNC-Lavalin Atkins detta året i Stockholm, men anordnas runt om i landet.

igor_tegeltija_webb johan_floren_topfloor_webb