Category:

En dag i maj så fyllde vi termosarna med kaffe, packade ner kanelbullarna och gjorde oss redo för studiedag. Det var Samhällsplanering & Miljö i Malmö som hade en heldag framförsig fylld med projektbesök och kunskapsutbyte.

Dagen började med ett besök nere i Kalkbrottet i Malmö där stadsträdgårdsmästare Ola Melin tog oss på en exklusiv guidad tur nere i brottet. Han berättade att det 4 km långa kalkbrottet är 100 år gammalt, att det räknas som ett naturreservat och att det i kalkbrottet bor ett flertalet spännande arter. Atkins har tagit fram ett förslag för utvecklingen av brottet så att naturen kan bli mer tillgänglig för besökare. Du kan läsa mer om projektet Kalkbrottet i Limhamn här.

Vi styrde sedan bussen mot Hyllie där det var dags för frukostfralla, kaffe och besök i Badhusparken Hyllie. I detta projekt har Atkins arbetat med mark, ledning, landskap, VA, belysning och specialist inom växtteknik. Kollegorna som varit involverade i projektet berättade att vi använde oprövade tekniker, att höjdsättningen var svår och vår vägprojektör Mikael Vall menar att det var extra kul att få arbeta i ett så grönt projekt när han oftast är involverad i mycket hårdyta. Vi har även gjort ett skissuppdrag över Badhusparken Hyllie som det går det att läsa om här.

Därefter besökte vi Vattenparken i Hyllieområdet, Hyllie boulevard, Hyllie Arenagatan och bussuppställningsplatsen. Kollegorna berättade att projekten varit långa och att vi gjort mycket i projekten själva.

Vi styrde sedan bussen mot Höör och vägen dit fick vi höra om projektet Strukturbild för Skåne som handlade om att ta fram ett förslag till strategi och agenda för Skånes framtida utveckling av fysiska strukturer. Vi körde på E22-an och då fick vi höra om vårt projekt E22 Rolsberga- Fogdarp. Vi kom fram till Höör där vi  besökte Höör Nya torg där vi utfört en detaljprojektering av ombyggnaden av torget och där vi bland annat fick se en innovativ lösning av ett elskåp som vår egna Susanna Sonesson tagit fram.

Vi kom sedan fram till Eslöv där kaffe och kaka var välbehövligt men där tittade vi även på Malmgatan där vi på uppdrag av Eslövs kommun tagit fram ett utformningsförslag för upphandling av generalentreprenad. Nästa besök blev Lund. Där vi besökte den härliga Bjeredsparken, som vi projekterat och gestaltat. Våra kollegor berättade att det var roligt att arbeta i detta projekt för det var så kreativa beställare.

En härlig dag som avslutades i solnedgång på Malmökontorets takterrass.

Bildutflykt

IMG_6365