Category:

Jan Scholtz är utvecklingsingenjören som arbetat med tåg sedan 1995, med kvalitetsarbete som specialitet. Han har arbetat på Atkins i närmare 20 år, varav 15 av dessa med Pågatågsprojektet i rollen som kvalitets- och besiktningsansvarig för leveransprojektet. Sedan januari 2021 är han chef för Rolling Stock-verksamheten i Öresundregionen.

Utvecklingsmöjligheter på Atkins

Att ta rollen som chef för Rolling Stock-verksamheten i Öresund var inte självklart för Jan, som tidigare hade fått förfrågan men tackat nej. Vid den tidpunkten ville han arbeta aktivt med projekten och när han fick frågan om att bli chef igen sa han till slut ja – med önskemålet om att fortfarande få vara operativ i projekten. Nu har han vuxit in i rollen och beskriver att det är en perfekt mix och att rollen är både utvecklande och spännande.

– Min roll handlar bland annat om att smörja maskineriet för att våra medarbetare ska kunna jobba så effektivt och friktionsfritt som möjligt. Om det dyker upp utmaningar eller hinder kan de vända sig till mig så guidar jag dem vidare medan de kan koncentrera sig på sina projekt fullt ut. Något som driver mig och som jag tycker är stimulerande och roligt är att se hur människor utvecklas i sina roller. Hos Atkins finns det utvecklingsmöjligheter, av både sig själv och företaget. Under mina år på företaget har en hög kompetensnivå, samarbete och delaktighet varit genomgående. Man är aldrig själv, vi backar upp varandra, berättar Jan.

Spjutspetsen på marknaden

Jan säkerställer att medarbetarna är delaktiga i både sin egen och företagets utveckling för att skapa en utvecklande miljö. Genom kontinuerliga medarbetarsamtal sätts tydliga mål för vad de vill arbeta med och hur de vill utvecklas. Han berättar att berörda medarbetare inkluderas i projekten redan vid offertstadiet, med den enkla anledningen att deras kompetens är direkt avgörande för projektets framfart.

– En viktig del i arbetet är att se till att min grupp har intressanta och roliga projekt att arbeta med. Det ska vara roligt att gå till jobbet, det är något jag tagit med mig från min tid som konsult. Det finns många spännande projekt i regionen och vårt mål och uppdrag ligger i att vara spjutspetsen på marknaden. Vi har otroligt kompetenta medarbetare i vår grupp och de gör att vi kan ta hem de bästa projekten. De är kända på marknaden och har lång erfarenhet inom branschen – det är en förmån att få leda en sån grupp!, berättar Jan.

Jan, berätta mer om Pågatågsprojektet!

– En stor del av min tid som konsult hos Atkins har jag ingått i Skånetrafikens leveransprojekt av Pågatåg. Det handlar om 99 fordon av typen X61 som levererats av Alstom. Det har pågått sedan 2006 och jag har varit delaktig sedan 2007. Jag började med att hjälpa till på tekniksidan med besiktningar. Efter några år blev jag kvalitets- och besiktningsansvarig för leveransprojektet. Under 2018 levererades de sista fordonen till Skånetrafiken och fram tills nu har det pågått en garantifas. Det är först nu som leveransprojektet är avslutat.

Hur har projektet fortlöpt?

– I och med att det har pågått under så lång tid har utmaningen varit att hålla ihop projektet. Det är en stor fördel att vi och kunden har haft en projektorganisation som varit med hela vägen. Flera medarbetare på Atkins har varit med från start och haft insikt i projektet som haft flera uppehåll i både produktionen och leveranserna. Leverantören ersatte personal i sin projektorganisation under projektets gång, och vid nya leveranser kunde vi förebygga problem tack vare att vi hade historik och kunde informera de som var nya i projektet. Jag är glad över att ha fått vara en del av Pågatågsprojektet.

Avslutningsvis, hur ser du på branschens utveckling?

– Det har hänt mycket på många plan! Det är en intressant bransch, det här med tåg. Det finns alltid ett behov av att åka kollektivt. Miljötänket var stort redan på 2000-talet och det har vuxit sig ännu större de senaste 10 åren. Det är en intressant och spännande framtidsbransch – den växer så att det knakar och är i ständig förändring vilket medför nya utmaningar. Och det tycker jag är roligt!